Search found 22 matches

by zephyr99
Tue Jun 06, 2023 11:49 am
Forum: General
Topic: webmail import option not working
Replies: 0
Views: 16731

webmail import option not working

ive been trying to do imports using the simple advanced/import options. just dont see it working at all. the documentation is sparse to say the least. 1. how do i tell if its working. ie, what log files are available. i look at the imap logs on the host and target and come up empty. (my target is al...
by zephyr99
Fri Jun 02, 2023 9:24 pm
Forum: General
Topic: invalid uri error with migration utility
Replies: 1
Views: 5099

invalid uri error with migration utility

sorry about a dumb question. but im trying to use the migration utility and keep on getting the error in the 'monitor' screen. im trying to access the imap method at outlook.office365.com and port 993.

what should the format be.
by zephyr99
Sat Mar 11, 2023 5:15 pm
Forum: General
Topic: fresh install mailenable
Replies: 1
Views: 5286

fresh install mailenable

how do i get a fresh install of mailenable. keeps on finding previous stuff.

ive done a windows uninstall, even tried to go through regisgtry and delete things. used iis and dropped all the webmail stuff. but it does NOT let me do a fresh install.

doing a mailenable update/ repair does not work.
by zephyr99
Sun Oct 02, 2022 3:27 pm
Forum: MailEnable Professional Edition
Topic: update from standard to pro seems to fail in webmail
Replies: 3
Views: 9061

Re: update from standard to pro seems to fail in webmail

nope. no matter what i do, can NOT get a complete/ fresh install of me pro 10.41. tried 1. proper windows uninstall of prior verision os me standartd 10.41. verified its gone in registry. 2. uninstall/ reinstall iis. istall webdav, and iis scripting. verified the iis has NO webmail or webadmin apps/...
by zephyr99
Sun Oct 02, 2022 3:11 pm
Forum: MailEnable Standard Edition
Topic: resend feature in webmail. enhancement
Replies: 1
Views: 4926

Re: resend feature in webmail. enhancement

my problem with the install might be that webdav was not installed in win2019. i ended up reinstalling iis to clear the stuff.
i noticed several command line opitons on the install (/nollib, /com/ , /s). too bad a fresh install is not one of them.
by zephyr99
Sun Oct 02, 2022 2:32 pm
Forum: MailEnable Professional Edition
Topic: update from standard to pro seems to fail in webmail
Replies: 3
Views: 9061

Re: update from standard to pro seems to fail in webmail

another trub point is doing the install itself. i gave up on the update and am trying to do a fresh install of pro. but seems that me install keeps on telling me to select one of the 2 update options. 1. i deleted the folder for me. 2. did uninstall. its not in the program menu. 3. verified its not ...
by zephyr99
Sun Oct 02, 2022 2:16 pm
Forum: MailEnable Professional Edition
Topic: update from standard to pro seems to fail in webmail
Replies: 3
Views: 9061

update from standard to pro seems to fail in webmail

wow. not matter what i do, the update seems to fail. tried both options- update or reset. error when i bring up webmail. error 500.19. dup error message for WebDev. line 48 in web.config. standard version=pro=10.41 (ie the same version). what the the recommended procedure short of a fresh install an...
by zephyr99
Sun Oct 02, 2022 1:15 pm
Forum: MailEnable Standard Edition
Topic: resend feature in webmail. enhancement
Replies: 1
Views: 4926

resend feature in webmail. enhancement

would be wonderful if there was a direct and simple way to simply resend and email. doing the usual workarounds is cumbersome and problematic.

twas a feature of a fair number of email clients awhile back. but is now missing in yahoo, outlook, gmail, and alas mewebmail.
by zephyr99
Fri Sep 30, 2022 2:41 pm
Forum: MailEnable Standard Edition
Topic: using importics. where are the errors
Replies: 1
Views: 4952

Re: using importics. where are the errors

looking more into the problem, the answer is it does not matter.
1. you cant import with webmail, since the import function was restricted to paid accounts
2. importics adjusted to reflect 1. above.

so you just have to retype things. oh well.
by zephyr99
Fri Sep 30, 2022 12:50 pm
Forum: MailEnable Standard Edition
Topic: using importics. where are the errors
Replies: 1
Views: 4952

using importics. where are the errors

im trying to import vcf records. getting an error but not a clue as to what it is. where is the error log for importics.exe.
the readme file for importics neglects to tell where the error file is located (or how to find it).
by zephyr99
Mon Jun 06, 2022 9:57 pm
Forum: MailEnable Standard Edition
Topic: missing smarthost auth menu for postoffice
Replies: 1
Views: 5621

missing smarthost auth menu for postoffice

mailbox domains menu has option to enter smarthost for the mailbox domain set. even add ordered set of smarthost. but i cant find a method to enter the usual username/password for the smarthost entry. i would expect being able to enter a different username/password for the ordered set of smarthost e...
by zephyr99
Sun May 15, 2022 9:20 pm
Forum: MailEnable Standard Edition
Topic: stopping smtp so it only put mail in the outbox queue
Replies: 0
Views: 9858

stopping smtp so it only put mail in the outbox queue

hi: is there a way to stop smtp so it only sends mail to the queue? and then restart it. i would like to be able to investigate what would go out if all was fine. i tried to send it to a smarthost and stop the smarthost. but smtp sent it out anyway- to other places and NOT the smarthost. just could ...
by zephyr99
Wed Apr 27, 2022 6:15 pm
Forum: MailEnable Standard Edition
Topic: smtp relay settings hacked? Connector Credentials problem
Replies: 1
Views: 6746

Re: smtp relay settings hacked? Connector Credentials problem

ahh. an answer was found. the 'outbound ip binding' setting of the smtp ip vs 'default' was the answer. apparently, my smtp server was being accessed by lots of pathways. and those pathways BYPASSED the relay permissions tab. when i restricted the ip binding all the dodo went away. i was given very ...
by zephyr99
Wed Apr 27, 2022 12:48 am
Forum: MailEnable Standard Edition
Topic: smtp relay settings hacked? Connector Credentials problem
Replies: 1
Views: 6746

smtp relay settings hacked? Connector Credentials problem

rather odd behavior under v10. and even v10.39. nothing that i select under smtp properties/ relay has any effect on stopping spam email from being authenticated for sending. nothing. when i look at the log, i see entry in smtp-activity log that username or password failed. but then in the smtp-debu...
by zephyr99
Wed Jan 12, 2022 9:51 pm
Forum: General
Topic: starting queue migration utility
Replies: 0
Views: 18599

starting queue migration utility

i was trying to use migration utility to move from ms exchange mail to mailenable. got message that task was accepted and ready to start/ awaiting queue. sooo. how do i start it. waited a couple hours and nothing is happening.