Management Service keeps failing

Discussion forum for Enterprise Edition.
Post Reply
Matth
Posts: 122
Joined: Fri Nov 08, 2002 8:34 am
Location: Hong Kong

Management Service keeps failing

Post by Matth » Mon Sep 27, 2021 9:35 am

I only recently "discovered" the management service functionality and enabled cleaning up of greylists, log archiving, etc.

Now while that was never a problem before, since then the service fails every now and then without get back up again. Even Log doesn't have much details, it just says the service failed.

Would enabling of the debug log help and record anything?

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9545
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: Management Service keeps failing

Post by MailEnable-Ian » Wed Sep 29, 2021 1:44 am

Hi,

Use the following article and set it to debug logging level to 10. Then inspect the debug log file. Do you see any information about the crash in the Windows event log?

http://www.mailenable.com/kb/content/article.asp?ID=ME020585
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

Matth
Posts: 122
Joined: Fri Nov 08, 2002 8:34 am
Location: Hong Kong

Re: Management Service keeps failing

Post by Matth » Mon Oct 04, 2021 1:34 pm

I have changed the service to restart automatically after a failure, so it took a bit longer to be off again.

It just failed again (for the third time). The event log doesn't have much information, other than it failed.

Code: Select all

 <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
  <Provider Name="Service Control Manager" Guid="{555908d1-a6d7-4695-8e1e-26931d2012f4}" EventSourceName="Service Control Manager" /> 
  <EventID Qualifiers="49152">7034</EventID> 
  <Version>0</Version> 
  <Level>2</Level> 
  <Task>0</Task> 
  <Opcode>0</Opcode> 
  <Keywords>0x8080000000000000</Keywords> 
  <TimeCreated SystemTime="2021-10-04T12:51:56.876816200Z" /> 
  <EventRecordID>7529423</EventRecordID> 
  <Correlation /> 
  <Execution ProcessID="488" ThreadID="9000" /> 
  <Channel>System</Channel> 
  <Computer>OWNEROR-U19TJKU</Computer> 
  <Security /> 
  </System>
- <EventData>
  <Data Name="param1">MailEnable Management Service</Data> 
  <Data Name="param2">3</Data> 
  <Binary>4D0045005200410044004D0053000000</Binary> 
  </EventData>
  </Event>
Also the debug log of Mailenable doesn't provide any clue, even though I set the Debug Level to 10.

Code: Select all

[10/04/21 20:51:55]****************** LOG FILE STARTED *******************
10/04/21 20:51:55	ME-I0000: [SYSTEM] Processing Mailbox Quotas for PostOffices
10/04/21 20:51:55	ME-I0000: [SYSTEM] Processing Mailbox reports for PostOffices
10/04/21 20:51:55	Purged 0 global greylist records
10/04/21 20:51:55	ME-I0000: [SYSTEM] Not Processing Mailbox Quotas for PostOffice domain.com
10/04/21 20:51:56	ME-I0000: [SYSTEM] Processing Mailbox Reports for PostOffice domain.com
10/04/21 20:51:56	ME-I0000: [SYSTEM] Processing Mailbox Junk E-mail reports for PostOffice domain.com
10/04/21 20:51:56	ME-I0000: [SYSTEM] Using Mailbox Level Junk E-mail Reports for mailbox matth
10/04/21 20:51:56	ME-I0000: [SYSTEM] Using Mailbox Level Junk E-mail Reports for mailbox spam

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9545
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: Management Service keeps failing

Post by MailEnable-Ian » Wed Oct 06, 2021 10:39 pm

Hi,

Are you running 10.37?
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

Matth
Posts: 122
Joined: Fri Nov 08, 2002 8:34 am
Location: Hong Kong

Re: Management Service keeps failing

Post by Matth » Thu Oct 07, 2021 1:36 am

It's 10.31

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 9545
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: Management Service keeps failing

Post by MailEnable-Ian » Mon Oct 11, 2021 12:03 am

Hi,

The first step is to upgrade to 10.37 to see if this fixes as there has been fixes to the service since 10.31.
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

Post Reply